Perfora

Späť na zoznam článkov

City Aréna: A sportélmény ötvözése egy modern környezetben

City Aréna –A trnavai Anton Malatinsky Stadion a világ 22 legszebb futbalstadionjának egyike. Beépül a városi környezetbe és összekapcsolódik az azonos nevű bevásárlóközponttal.

Az egész komplexum 47000 m2-en terül el, míg a futbalstadion 16000 m2-t foglal el. A tervezők fő motívuma az volt, hogy a ,,szlovákiai Rómában ,, ötvözzék a sportélmény iránti lelkesedést a bevásárlás örömeit és kikapcsolódást egy harmonikus, modern környezetben.Már a tervezés során egyértelmű volt a befektetők elképzelése.Korszerű de egyben az ökológiai és energiamegtakarítás szempontjából hatékony épület volt a cél. Számunkra nagy megtiszteltetés volt, hogy részesévé válhattunk a projekt megvalósításának.  

Ügyfelünk az épület homlokzatának tervezésekor fordult hozzánk. Olyan anyagra volt szüksége, amely az épületnek exkluzív külsőt biztosít, de ugyanakkor megfelel a szigorú biztonsági feltételeknek. Nagyon fontos kritérium volt olyan alapanyagot találni, ami nem igényel túlzott karbantartást. Ezért ajánlottuk arombusz nyílású 200x72x22x3 mm-es alumínium expandált lemezt, ami tökéletesen megfelel minden kritériumnak.Funkcionális, biztonságos és emellett vizuálisan is tökéletesen egységesíti az épületet. A színek megválasztása sem okozott problémát. A piros-fekete kombináció 1925 óta a Spartak Trnava futballklub színe. 

Az épület Szlovákia első legmagasabb kategóriájú modern stadion. Nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk a tervek megvalósításában.